sobota 10. září 2011

Pentagon - trosky

Zástanci konšpirácií často operujú údajnou absenciou akýchkoľvek trosiek lietadla Boeing 757 ktorý mal naraziť do Pentagonu, na čom zakladajú teórie o raketovom útoku alebo náraze bezpilotného stroja. Argumentujú zábermi ako je tento :



Pri bližšom pohľad však trosky lietadla uvidíme :


Na vrchných záberoch vidíme zbytky trupu lietadla Boeing 757 ktoré odpovedajú tomuto typu lietadla aj leteckej spoločnosti American Airlines ktorej lietadlo patrilo. Vidieť možeme i dvere alebo zbytky kompresorovej sekcie motora RB211-535 ktorý preukázatelna patrí tomuto typu lietadla.

Na obrázku vľavo môžeme ďalej vidieť zbytky kolies patriace lietadlu 757. Napriek tomu, že sú z mimoriadne pevných materiálov boli polámané a deformované. Ľahko si tak môžeme urobiť predstavu o silách ktoré pri náraze pôsobily.












 Ďaľšia fotografia ukazuje zbytky podvozku.

















   757 je pomerne malé lietadlo, jeho dĺžka je menšia ako polovica futbalového ihriska a je podstatne menšie ako 767 ktoré narazili do dvojičiek. Väčšina lietadla sa po vniknutí do budovy roztrieštila na menšie kusy a väčšina tenkých materiálov, hliníku a kompozitov i horľavých častí lietadla zhoreli alebo sa roztavili počas požiaru. Nasledujúci snímok ukazuje časť interiéru zasiahnutej časti Pentagonu :








Žádné komentáře:

Okomentovat