sobota 10. září 2011

Diera v Pentagone


   Ďaľším argumentom ktorým operujú zástanci konšpirácií je veľkosť diery vytvorenej po zásahu lietadla. Na podporu teórie o malých rozmerov diery využívajú predovšetkým 3 fotografie :


 Prvá z nich ukazuje malú dieru v stene Pentagonu, nejedná sa však o vstupný otvor ale výstupný na jednom z vnútorných prstencov budovy. Vytvorila ho podvozková časť lietadla ktorá je konštrukčne najpevnejšia.













Druhá fotografia zobrazuje vstupný otvor prakticky bez diery od lietadla. Jedná sa však o fotografiu vstupného otvoru PO zrútený vrchných poschodí.












Tretí snímok konečne zachytáva miesto nárazu, problém je v tom, že ho zakrýva protipožiarna pena. Samotná diera je za ňou !











Skutočná diera vytvorená lietadlom B. 757 v stene Pentagonu vyzerala nasledovne :

   Jedná sa o koláž niekoľkých fotografií ktoré vznikly krátko po náraze. Zachytáva skutočné rozmery diery ktoré odpovedajú zásahu lietadla typu Boeing 757.



   Plánik deštrukcie pilierov v budove Pentagonu takisto odpovedá zásahu lietadla 757. Červenou farbou sú označené piliere ktoré boli úplne zničené v smere nárazu lietadla. Modrá farba označuje piliere čiastočne zbortené alebo výrazne poškodené, tie sa nachádadzajú po stranách diery keďže konce krídiel už nemôžu prerážať takto hrubé piliere.

- úplne zničené piliere boli v rozpätí 24 metrov
- vážne narušené piliere boli od seba vzdialené 29 metrov
- viditelné poškodenie budovy bolo o šírke cca 39 metrov.

Rozpätie lietadla 757 - je 38 metrov a odpovedá  miere poškodenia budovy. Teórie o raketovom útoku tu strácajú akúkoľvek logiku keďže raketa nemôže zbortiť piliere v smere nárazu vzdialené od seba 25-30 metrov. Bezpilotné lietadlá sú zase príliš malé a ľahké na vytvorenie takejto miery deštrukcie.









Žádné komentáře:

Okomentovat